ESTAFES II
25/07/2022 - 12/08/2022
1ª EDICIÓ
Informació del Curs
OBJECTIUS
L’objectiu principal d’aquest curs és donar un pas endavant als coneixements bàsics ja vistos de l’estructura de les estafes segons el Codi Penal, amb les seves particularitats segon la modalitat delictiva. El temari ens facilita aquella informació que complementa a la ja facilitada en el curs d’Estafes I per poder adquirir els coneixements relacionats amb fet il·lícit. Es faciliten així algunes eines tant per poder identificar l’estafa, com les dades mínimes a l’hora de recollir les corresponents denúncies i la seva posterior investigació.
RESUM DEL CURS
La realització del manual de “Estafes” es va realitzar sota l’objectiu principal de configurar una eina bàsica de treball i consulta. Un manual plantejat com una eina, amb una especial selecció i una informació per consultar i utilitzar pel personal de la seguretat pública. És una base de consulta ordenada, dins de l’esquema general del que podem definir com les estafes més habituals o que més es denuncien. En definitiva, es tracten els temes de les estafes, remarcant especialment en la legislació que regula aquest tipus de fets delictius, que cada dia es donen als pobles i ciutats del nostre país. El curs està dividit en quatre (5) grans blocs distribuïts de la següent manera: En el primer bloc (format pels punts 1 i 2) trobem una sèrie de punts relacionats amb la legislació que troben al Codi Penal, que ens planteja de forma molt clara i entenedora del fet delictiu de l’estafa i les seves particularitats. El segon bloc en el que es fa una descripció acurada d’altres modalitats delictives que ens podem trobar quan investiguem un delicte per estafa amb mitjans de pagament (tals com falsificació de moneda, falsificació de targetes i xecs de viatge). El tercer bloc ens endinsa en les característiques particulars del tipus de persona que es dedica de forma professional a la realització d’estafes com a forma de guanyar-se la vida. En el quart bloc trobarem la classificació de les diferents estafes, aquesta numeració és de forma molt genèrica, atès que existeixen moltes més, de les estafes més comunes i habituals que es donen i es denuncien. Es fa un repàs del “modus operandi” de cada una de les estafes i les particularitats que presenta cada una de elles. A més es farà una breu explicació de les dades més importants que hauran de constar a les denúncies segons la modalitat delictiva que ens trobem. En el cinquè i últim bloc es fa un repàs de les diligències d’investigació més habituals que es poden realitzar quan es comença una investigació per estafa, fent especial referència a les particularitats de cadascuna.
PROFESSOR / S
El professor d'aquest curs és una persona membre del CME actualment, destinat a la Unitat Territorial d’Investigació Metropolitana Sud. El professor s'encarregarà d'orientar, assessorar, ensenyar, resoldre dubtes a l'alumne/a en tots aquells aspectes relacionats amb la docència del curs.
ACREDITACIÓ ACADÈMICA
Cos de Mossos d'Esquadra: 0,20 punts
Guardia Urbana de Barcelona: 0,10 punts
FAMÍLIES
Investigació (INV).
PREU
Afiliat:35,00
No Afiliat:40,00
Registre
Per activar el registre tens que accedir al campus amb el teu usuari
Web optimitzada per a internet explorer 8 o superior
Veure normativa ICES