ASSALTS A DOMICILI
28/03/2022 - 15/04/2022
1ª EDICIÓ
Informació del Curs
OBJECTIUS
El present curs pretén servir de base per tal d’adquirir coneixements en relació al delicte de robatori amb violència i intimidació a interior de domicili. La finalitat no es altre que donar unes pinzellades de com està enquadrat aquest delicte a nivell legal, quines son les característiques genèriques, quines modalitats ens podem trobar i como iniciar una investigació per un delicte d’aquestes característiques. Entre els aspectes que s’aniran desenvolupant es definirà que s’entén per domicili, quines son les seves particularitats segons la Constitució Espanyola i així mateix com queda enquadrat el delicte de robatori amb violència i intimidació a interior de domicili segons l’última reforma del Codi Penal.
RESUM DEL CURS
Entre els aspectes que s’aniran desenvolupant es definirà què s’entén per domicili, quines són les seves particularitats segons la Constitució Espanyola i, així mateix, com queda enquadrat el delicte de robatori amb violència i intimidació a interior de domicili segons l’última reforma del Codi Penal. Donat que aquest delicte en ocasions és realitzat per grups delictius especialitzats, es donaran unes pincellades de les característiques i penes que es detallen al Codi Penal pel que fa a les organitzacions i grups criminals. Així mateix, deixant de banda el concepte de domicili definit a la Constitució, es definiran les característiques de les vivendes que ens trobem més habitualment. Un cop detallats els tipus de domicilis, el curs tindrà la finalitat de facilitar a tots els membres del cos, sigui quin sigui el seu nivell d’especialitat, quins tipus d’assalts violents ens podem trobar a l’actualitat i detallar quines són les particularitats que presenten cadascun. En base a aquests fets i les especificitats que es donen en aquest tipus de robatoris, es farà una breu explicació de les primeres gestions a realitzar en el lloc dels fets, així com també es detallaran algunes de les gestions d’investigació que se solen realitzar. Per acabar, es donaran pautes i exemples de com realitzar les diligències policials per aquests tipus d’il·lícits per tal de que l’alumne tingui una visió global de com es desenvolupa tot el procés.
PROFESSOR / S
El professor d'aquest curs serà una persona membre del CME destinat actualment a la Unitat Territorial d’Investigació Metropolitana Sud. El professor s'encarrega d'orientar, assessorar, ensenyar, resoldre dubtes als alumnes/as en tots aquells aspectes relacionats amb la docència del curs.
ACREDITACIÓ ACADÈMICA
Cos de Mossos d'Esquadra: 0,20 punts
Guardia Urbana de Barcelona: 0,10 punts
FAMÍLIES
Investigació (INV).
PREU
Afiliat:35,00
No Afiliat:40,00
Registre
Per activar el resgitre tens que accedir al campus amb el teu usuari
Web optimitzada per a internet explorer 8 o superior
Veure normativa ICES