VERIFICACIÓ OPERATIVA DE DOCUMENTACIÓ I
14/03/2022 - 01/04/2022
1ª EDICIÓ
Informació del Curs
OBJECTIUS
L'objectiu d'aquest curs és dotar d’uns coneixements suficients per identificar de quin país prové un vehicle, quina és la documentació que ha de portar i tenir eines per verificar-la.
RESUM DEL CURS
La circulació de vehicles estrangers per les nostres vies és cada cop més habitual. Sovint hem d’intervenir amb vehicles i conductors estrangers i moltes vegades no coneixem ni tan sols a quin país correspon la matrícula. Només a la Unió Europea hi ha més de 300 documents d’identitat i permisos de conduir en vigor. La complexitat de la matèria així com la falta de formació i mitjans tècnics afavoreixen la proliferació de falsificacions documentals de tot tipus. Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística l’any 2017 es van detectar 7.342 falsificacions documentals a Espanya. Tot i que la falsedat documental és un delicte per sí mateix, sovint amaga altres il·lícits, ja sigui una ordre de detenció, un vehicle sostret, etc. Per sort, avui dia tenim al nostre abast una sèrie d’eines que anirem veient i que ens podem ajudar per verificar la documentació de vehicles i conductors a peu de carrer amb un mínim de garanties.
PROFESSOR / S
El professor d'aquest curs és caporal de la Policia Local de Viladecans adscrit a la Unitat de Proximitat i llicenciat en Dret. En el càrrec que ocupa ha realitzat múltiples dispositius conjunts amb la Unitat de Trànsit dirigits al control de Transport escolar i de menors, controls d’alcoholèmia i drogues, campanyes SCT, transport d’aliments, etc. Experiència en la investigació i Instrucció d’atestats per delictes contra la seguretat viària amb víctimes greus/mortals. El professor s'encarregarà d'orientar, assessorar, ensenyar, resoldre dubtes a l'alumne/a en tots aquells aspectes relacionats amb la docència del curs.
ACREDITACIÓ ACADÈMICA
Cos de Mossos d'Esquadra: 0,20 punts
Guardia Urbana de Barcelona: 0,10 punts
FAMÍLIES
Seguretat ciutadana (SC)
PREU
Afiliat:35,00
No Afiliat:40,00
Registre
Per activar el resgitre tens que accedir al campus amb el teu usuari
Web optimitzada per a internet explorer 8 o superior
Veure normativa ICES